Skip to content

Retseptlar

Retsept — bu har bir taom / mahsulot / salatni mijozga berilgunga qadar unga qaysi masalliqlar kerak bo‘lishi, qancha miqdorda sarflanishi va tannarxi qancha bo‘lishini aniq hisoblash tizimi.

Retseptlar quyidagi savollarga javob beradi:

  • 🥦 Qaysi masalliqlar kerak?
  • ⚖️ Har bir masalliqdan qancha ketadi?
  • 💰 Taomning tannarxi qancha bo‘ladi?
  • 📉 Ombor (stock)dan masalliqlar qanday kamayadi?

Retsept qo'shish

Omborxona → Retseptlar bo‘limiga kiring.

Yangi retsept qo‘shish uchun ro‘yxatdan kerakli taom, mahsulot, yoki salatni tanlang.
Masalan: Osh, Pitsa, Grecheskiy salat.

Tanlangan taom uchun kerak bo‘ladigan masalliqlar ro‘yxatini to‘ldiring:

  • Masalliq nomi
  • Miqdor (kg, dona, litr…)
  • Qancha sarflanishi

1 kg Osh tayyorlash uchun:

  • 0.4 kg — guruch
  • 0.4 kg — sabzi
  • 0.4 kg — go‘sht
  • 0.1 kg — yog‘
  • 0.05 kg — piyoz

Siz retseptni yaratganingizdan so‘ng:

  • Har safar Osh sotilganda, tizim retsept bo‘yicha masalliqlarni avtomatik ombor zaxirasidan ayirib boradi.
  • Tannarx aniq hisoblanadi
  • Ombor hisobi to‘g‘ri yuritiladi
  • Hisobotlar va statistika xatolarsiz bo‘ladi
  • 📉 Masalliqlar sarfini nazorat qiladi
  • 💸 Tannarxni aniq ko‘rsatadi
  • 🚫 Yo‘qotishlar va o‘g‘irlikning oldini oladi
  • 📊 Hisobotlar va statistikalar aniq va to‘g‘ri bo‘ladi
  • 🧑‍🍳 Oshpazlar uchun standart retsept saqlanadi